28 ottobre 2010

Zaterdag 30 oktober: verkoop Italiaanse delicatessen van Bladenis


 Uitnodiging


Exclusieve verkoop voor particulieren van Italiaanse delicatessen
bij kookschool La Cucina del Sole

zaterdag 30 oktober
10 - 15 uur




Importeur van Italiaanse wijnen en delicatessen Jacopo Biadene van het bedrijf Bladenis uit Amsterdam, organiseert voor liefhebbers van lekkere Italiaanse kazen, vleeswaren en wijnen een speciale verkoop voor particulieren bij kookschool Oud-Zuid in samenwerking met La Cucina del Sole van Nicoletta Tavella.

Deze verkoopdagen zijn bedoeld voor particulieren die graag bijzondere producten willen proeven en kopen die alleen in het hogere horeca segment beschikbaar zijn.
Het gaat om speciale kazen van kleine producenten uit Umbrië en Friuli Venezia Giulia en lekkere buffelmozzarella, maar ook om salami van everzwijn, speck en prosciutto van de beroemde Toscaanse varkens van het ras Cinta Senese.
Al deze producten zijn te koop in “gewone” hoeveelheden: dus geen hele ham maar een paar onsjes vers en flinterdun voor u gesneden.
Tijdens deze verkoopdagen kunt u ook bijzondere wijnen uitzoeken uit het assortiment van Bladenis tegen een speciale prijs.
Bent u geïnteresseerd, dan kunt u hier een bericht achterlaten zodat ik u de prijslijst per e-mail kan opsturen.

Vleeswaren
Salame piccante (pittige salami)
Salame Sauris (licht gerookt)
Salame cinghiale (salami van everzwijn)
Salsiccia fresca (verse varkensworstjes)
Finocchiona (Toscaanse salami met venkelzaadjes)
Salsiccia di cinghiale (gedroogde everzwijnworstjes)
Porchetta romana (gegrilde varkensvlees)
Prosciutto dolce di Sauris (licht gerookt)
Prosciutto di spalla di Cinta Senese (Toscaanse ham)

Kazen
Mozzarella di bufala (buffelmozzarella)
Pecorino alle olive (schapenkaas met olijven)
Montasio DOP stagionato (oud belegen koemelkkaas)
L'Etrusco (schapenkaas uit Umbria)
Grana Padano
Dolce Capra di Ovaro (jonge geitenkaas)
Cacio di Pienza Rosso (Toscaanse schapenkaas)
Cacio di Pienza Nero (Toscaanse schapenkaas)
Caciotta al limone (jonge kaas met citroensmaak)
Parmigiano Reggiano oltre 24 mesi (2 jaar oud)
Il Gigante (pittige jonge schapenkaas)
Il Gigante stagionato (pittige belegen schapenkaas)
Pecorino all'alloro stagionato in barrique (schapenkaas met laurier)
Puzzone di Moena (geurige rauwmelkse koemelkkaas)
Ubriachello pecorino erborinato con uva passa (blauwe schapenkaas)

Olijfolie
Il Brumaio Olio Extra Vergine di Oliva - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva met truffel - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva met rode peper - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva met citroen - 250 ml
Aceto balsamico - 250 ml

Eierpasta, rijst, polenta
Fettuccine, linguine, pappardelle, etc. - 250 gr
Riso Superfino Carnaroli - 1 kg
Polenta kant-en-klaar - blok van 1 kg
Farina per polenta veloce (polentameel) - 500 gr

Cadeauzakjes van RADIO ONDA ITALIANA
Risotto ai funghi porcini (met eekhorntjesbrood)
Zuppa di legumi e orzo (bonensoep met parelgort)
Budino al cioccolato (chocoladepudding)

DIVERSEN
Diverse specialità sott’olio (diverse soorten groenten ingelegd in olie)
Patè di peperoni piccanti (pittige paprikapaté)
Babà al limoncello (gebakjes onderdompeld in citroenlikeur)
Ampolline di grappa Domenis (miniflesjes grappa)

PROSECCO
Veneto
Castello di Roncade: Prosecco brut

Witte wijn
Piemonte
Marrone: Langhe Favorita 2007 DOC
Friuli - Venezia - Giulia
Bertiolo: Tocai Friulano Stradalta 2006 IGT

Rode wijn

Friuli - Venezia - Giulia
Bertiolo: Merlot 2007 IGT
Cabert: Pinot Nero 2006

Dessertwijn

Friuli - Venezia - Giulia
Colutta: Verduzzo friulano (alleen 3 flessen!)
Colutta: Picolit (alleen 3 flessen!)






Nessun commento: