lunedì 7 giugno 2010

Martedì 8 giugno a Radio Onda Italiana
Dinsdag 8 juni bij Radio Onda Italiana


Per motivi tecnici dell'ente emittente Salto, la trasmissione dello scorso martedì 20 aprile non è riascoltabile tramite internet e ho un dubbio che il problema non si sia riflettuto anche per quanto riguarda l'etere.
Per questo motivo nella trasmissione straordinaria di Radio Cucina di questo martedì 8 giugno vi voglio riproporre gli argomenti che ho trattato ad aprile.

Per ascoltarci in un altro momento, ma entro l'8 agosto, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.

Nel corso della serata ascolteremo alcune interviste.
Si parlerà di Umbria ed in particolare di un progetto interregionale tra Toscana e Umbria che vede come protagonista il fiume Tevere. Il rappresentante dell'Agenzia per la Promozione Turistica dell'Umbria, dott. Stefano Fodra, era in Olanda ad aprile per un incontro con gli operatori turistici organizzato dall'Ufficio ENIT di Amsterdam. Il dottor Fodra ci parlerà dell'opera di riqualificamento delle rive di questo importante fiume.


La seconda intervista in programma è quella con il professor Vincenzo Lo Cascio, emerito di Linguistica Italiana presso l'Università di Amsterdam, autore dell'unico dizionario moderno di italiano-olandese-italiano edito da Van Dale e Zanichelli. Il professor Lo Cascio ha recentemente pubblicato un libro di approfondimento della lingua italiana per gli stranieri con particolare riferimento al cibo, e ce ne parlerà. Sul sito della casa editrice fiorentina EdizioniPlan potete anche sfogliare alcune pagine di questo libro interessante. In Olanda potete ordinare il libro per esempio tramite la libreria italiana di Amsterdam Bonardi.

Durante la trasmissione ci potete raggiungere live al numero di telefono +31 20 788 43 20.

~~~~ Nederlands


Wegens een technische storing van onze zender Salto, is de uitzending van afgelopen dinsdag 20 april niet online te beluisteren, en ik twijfel of het probleem niet zich heeft voorgedaan wat de ether betreft.
Daarom wil ik in deze extra uitzending van Radio Cucina op dinsdag 8 juni dezelfde onderwerpen gaan behandelen als in de uitzending van afgelopen april.

Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren vóór 20 juni, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.

Tijdens de uitzending gaan we naar een interview luisteren met Jacqueline Borgers, de jongste sommelier AIS in Nederland. AIS is de vakvereniging van de Italiaanse sommelier en begint ook in Nederland zeer actief te worden.
De Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland organiseert binnenkort een nieuwe cursus om AIS sommelier te worden. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Nicoletta Brondi.
Jacqueline Borges is als sommelier werkzaam bij Roberto's, het restaurant van het Hilton Hotel in Amsterdam en zal ons vertellen over de Sagrantino Day 2010, een internationale wijnevenement die gisteren overal in Italië en in diverse andere landen plaats heeft gevonden.

Verder gaan we het laatste in het Nederlands vertaalde boek van Gordon Ramsey bespreken (uitgegeven door KosmosUitgevers), Wereld Gerechten, en in het bijzonder de Italiaanse recepten van deze beroemde Engelse chef.


We blijven op het thema kookboeken met het laatste werk van Jolande Burg, La vita è bella, uitgegeven door kookboekenspecialist Inmerc
In La Vita è Bella laat Jolande Burg zich inspireren door de vegetarische gerechten van Apulië, waar zij woont met haar man en fotograaf Erik Spaans. Burg voert de strijd voor een wekelijkse vleesloze dag, en dankzij haar bijzondere recepten kan iedereen een steentje bijdragen aan een beter milieu en nog lekker eten ook.

Een ander boek waar we het over zullen hebben is een nieuw leermethode Italiaans, geschreven door professor Vincenzo Lo Cascio, emeritus hoogleraar Italiaanse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam en o.a. samensteller van het enige moderne woordenboek Italiaans-Nederlands-Italiaans dat door Van Dale en Zingarellli uitgegeven is. De titel van het boek is "L'italiano a tavola", uitgegeven door EdizioniPlan in Florence en je leert via nuttige eetproducteninformatie, recepten en verhalen een andere kant van de Italiaanse taal beter te kennen.Op de site van de uitgever kunt u een aantal bladzijden van het boek doorbladeren om een indruk te krijgen. Het boek is te bestellen o.a. via de Italiaanse Boekhandel Bonardi.

U kunt ons tijdens de uitzending live bereiken via telefoonnummer +31 20 788 43 20.

Stay tuned!

Nessun commento: