27 giugno 2009

Domenica 28 giugno: Giornata a porte aperte Food Center Amsterdam
Zondag 28 juni: Open dag bij FoodCenter Amsterdam


Nell’ambito di Amsterdam, città dai 1001 sapori, il Food Center Amsterdam aprirà domenica le sue porte al pubblico.
Un’ottima occasione per dare un’occhiata al “ventre di Amstedam”.
Potrete vedere dove arriva tutto il cibo dall’Olanda e dall’estero che viene poi distribuito nei vari mercati, negozi, ristoranti per arrivare infine alla vostra tavola.

Domenica 28 giugno dalle 12 alle 16 i visitatori potranno guardare, annusare, assaggiare e acquistare.
Uno degli importatori del Food Center è la ditta italiana Bladenis di Jacopo Biadene. Fornisce ai migliori ristoranti e il suo assortimento è esclusivo, con prodotti di nicchia difficili da trovare anche in Italia.
Qui di seguito troverete un esempio di quello che avrà al suo banchetto.
C’è una porchetta intera arrivata ieri da Norcia che ho già assaggiato: ottima!

Sarò al banchetto di Jacopo tutto il giorno (con le informazioni fresche fresche sui corsi di italiano e olandese di Scuola d'Italia a settembre) e chi vuole venire a conoscermi, è il benvenuto!

Indirizzo: Jan van Galenstraat 3

~~~~~~ Nederlands

In het kader van Amsterdam, stad van de 1001 smaken, opent zondag 28 juni het Food Center haar deuren.
Het is een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen “in de buik van Amsterdam”.
Je kunt zien waar al het eten uit het hele land en het verre buitenland eerst verzameld wordt om vervolgens zijn weg te vinden naar de markten, de winkels, de restaurants en uiteindelijk je tafel.

Zondag 28 juni van 12 tot 16 uur hebben de bezoekers de mogelijkheid om te kijken, ruiken, proeven én kopen.
Een van de importeurs die in het Food Center zijn gevestigd is de Italiaanse Bladenis van Jacopo Biadene. Hij levert rechtstreeks aan de betere restaurants, zijn assortiment is erg exclusief en bevat delicatessen die ook in Italië niet overal te vinden zijn.
Hieronder een voorbeeld van wat hij zondag in zijn stal zal hebben.
Er is een porchetta (een hele, aan het spit langzaam geroosterde ontbeende varken) die gisteren aangekomen is uit Norcia en ik heb het al geproefd: superlekker!
Ik ben de hele dag bij de stand van Jacopo te vinden (met superverse informatie over de september cursussen Italiaanse taal en cultuur van Scuola d'Italia) en hoop jullie daar te kunnen begroeten.
Adres: Jan van Galenstraat 3

Assortimento Bladenis 28 giugno

Panino pomodoro, mozzarella di bufala, basilico € 3,50
Panino porchetta € 3,50
Porchetta 250 gr € 5 (€ 2 per ons)
Pasta all’uovo friulana artigianale (ambachtelijk bereid gedroogde eierpasta uit Friuli): € 4 wit, € 4,50 gekleurd
Sott’oli (potjes in olijfolie extravergine ingemaakte groenten) Biosapori uit Molise:
Lampascioni (bijzondere uitjes) € 5
Porcini (eekhoorntjesbrood) € 6
Vasetti di olive (potjes olijven) Azienda Logen, Molise):
Olive Nere Condite (zwarte olijven met kruiden) € 5
Crema di olive nere (zwarte olijvenpasta) € 4
Patè di peperoncino (pittige rodepeperspasta) € 4
Caffè van Inpunto uit Trieste, 1 kg chicchi (bonen):
Miscela Italiana (50% arabica, 50% robusta) € 13
Crema (80% arabica, 20% robusta) € 17
Haiti (100% arabica) € 20
Prosecco Castello di Roncade € 11
Verdicchio Cantina Marconi € 12
Ronc Rodaro (Pinot bianco e Sauvignon) € 13
Rosé Zaglia € 10
Calepino Selezione Rosso € 11
Barbera 2005 € 9
Miniflesjes grappa Domenis € 18
Vleeswaren en kazen per kilo:
Caciosalame (dat is een salami gewikkeld in een laag kaas, erg bijzonder! Alleen 3 kleine stukjes beschikbaar) € 30 kg
Spek (ontbeende, licht gerookt magere ham uit Alto Adige) € 9 kg
Ciauscolo (smeerbare knoflooksalami, alleen 2 stukken beschikbaar) € 11 kg
1 stuk salsiccia piccante molisana (dunne pittige salami) € 10 kg
1 stuk salsiccia dolce molisana (dunne salami) € 10 kg
1 stuk ventricina (geurige, pittige salami) € 10 kg
1 stuk vitellona (salami van kalfsvlees van Chianina runderen uit Toscane) € 25 kg
Tomini sott’olio (100 mini kaasjes in olie, beschikbaar in potjes van 2 stuks) € 35 * 100 stuks
Ubriaco (onder geperste druiven gerijpte kaas uit Friuli) € 17 kg
Blu del Moncenisio (blauwe aderkaas uit de Piemontese Alpen) € 27 kg
Caciottina al tartufo (zachte koemelkkaas met stukjes truffel) € 28 kg

Nessun commento: