06 aprile 2009

Tzatziki

Mi piace molto lo tzatziki per la sua cremosità unita al leggero tocco acidino dello yogurt.
Ho provato diverse ricette, ma questa è quella che mi piace di più.

Tzatziki

500 gr yogurt turco (quello con il barattolo celeste e il marchio rosso tondo è cremosissimo)
1 cetriolo olandese (o 3 italiani)
1 spicchio d'aglio
sale
olio d'oliva extravergine
origano o finocchio fresco

Sbucciare il cetriolo, affettarlo molto sottile, praticamente trasparente, con la mandolina, e metterlo sotto sale a cacciare tutta l'acqua in uno scolapasta per almeno un paio d'ore.
Sciacquarlo e strizzarlo benissimo, aggiungerlo allo yogurt, condire con un po' d'olio e di finocchio fresco. Mettere lo spicchio d'aglio sbucciato ma intero e lasciarlo stare almeno un giorno ad insaporire in frigo.
Ottimo con il pane turco fresco.

~~~~~ Nederlands

Ik vind tzatziki erg lekker omdat hij romig is en een klein beetje zuur.
Van de vele, verschillende recepten die ik heb geprobeerd, vind ik dit het lekkerste.

Tzatziki

500 gr Turkse yoghurt turco (die in een lichtblauwe pot met rode ronde merk is superromig)
1 Nederlandse komkommer (of 3 Italiaanse)
zout
1 teentje knoflook
olijfolie extravergine
oregano of verse venkelkruid

Schil de komkommer, snijd hem erg dun, bijna doorzichtig met de mandoline en zet hem in een vergiet met veel zout te pekelen voor minstens een paar uur.
Was hem af en knijp er al het water uit. Voeg toe aan de yoghurt, maak aan met wat olijfolie en verse venkelkruid. Doe de knoflookteen in zijn geheel ook erbij en laat het minstens een dagje in de koelkast op smaak komen.
Verrukkelijk met vers Turks brood.

1 commento:

Rosetta ha detto...

Mmmmhhhh ! grazie