10 settembre 2008

Dolcini - Zoete verleiding




Ecco l'ultima ricetta degli sfizi preparati per la giornata a porte aperte di Scuola d'Italia.

Si tratta di due amaretti (comprati di buona qualità) uniti da un ricciolo di crema di ricotta aromatizzata con cacao amaro, un sacchettino di caffè liofilizzato (altrimenti la crema viene troppo morbida) e dello zucchero. Diciamo che per 250 gr di ricotta ci vogliono 2 cucchiai di cacao e 2 di zucchero. Difficile, vero?

------ Nederlands


Hier het laatste recept van de hapjes die ik voor de open dag van Scuola d'Italia heb gemaakt.
Het zijn twee amaretti (geen zachte bitterkoekjes!) aan elkaar geplakt door middel van een toefje ricottacrème. Deze is op smaak gebracht met cacao, een zakje oploskoffie (anders wordt de crème te vloeibaar) en wat suiker. Op 250 gr ricotta heb je 2 eetlepels cacao en 2 eetlepels suiker. Moeilijk, hoor!

Nessun commento: